13 Şubat 2012 Pazartesi

Seçtiğim Kadın Sensin...

Resim yazısı ekle

Yaptığın hataların yanlışlığına inanıp,yanlışlığın içindeki tek bir çekirdek tanesi büyüklüğündeki doğruyu aramak,ah ne kadar zor,ah ne kadar meşakkatli. Öyle bir durum onda ki de.O kim mi ? Kendini Tanriça sanan bir şizofren,ya da içindeki asil Tanrıçayla konuşan bir gezgin.Hiç biri de olmayabilir.İnanın fark etmez..
Hayatında bir kadın varsa erkeğin,saygıyla önünden geçerdi. Kan bağsız bir kardeş içgüdüsü oluşurdu onda.En çok da bundan korkardı ya,bir erkek arkadaşının kız arkadaşının onu kıskanması.. Ah ne acizce,ah ne egosu yerlerde durumdur o.Ancak bu iki ruh haline üzülmez de o,kendisinin düştüğü o yegane duruma üzülürdü.Neyse ki bu yaşına kadar başcağızına gelmedi böylesine bir durum.Naralar atar,öğütler verirdi.Ah çok biliyorsun sen değil mi ? Utanmasa bir de makale yazacaktı kadın-erkek ilişkileri üzerine.O kadar güveniyordu kendine.. Günlerden bir gün o kendine güvenen Tanrıça,gittiği muhteşem bir yerde aslında hiç de aşık olmayacağı türden birine aşık olur.Rivayetlere göre bu Tanrıça,oraya giderken de yeminler etmiş,aşka tövbeler etmiştir.Eros'ları kendisine küstürmüş,bu durumdan da bir gram vicdan azabı çekmemiştir.Bizim Eros'lar boş durmaz.Takılır gene bu Tanrıça'nın peşine.Aşık ederler onu,o esmere.-Daha doğrusu Eros'lar gelip anlatırlar daha sonra durumu.Durum apaçık şöyledir;esmer ölümlü tutulmuştur önce Tanrıça'ya.- Gel zaman git zaman,esmer hayatında bir kadın olduğunu söyler.Durum ölümlü içinde oldukça karışıktır.O daha önce hiç böyle olmamıştır.Bulunduğu durum ve duyguların geçici mi kalıcı mı olduğunu test etmek ister ve Tanrıça nereye gitse,ölümlü onu kovalar.Tanrıça kaçıp defne ağacı da olmak isterken içinde bulunduğu durumun memnuniyetsizliğinden kaçamaz,gidemez hiç bir yere.Yardım edemezdi kimse ona. Tek kurtuluşu,ölümlünün bir kaç zaman sonra aklını bulandıran sorulardan arınmış düşünceleriyle geldiğinde söylediklerinin doğru olmasıydı.Söyledikleri tam olarak şuydu; '' Sen benim bu dünya da tanıdığım en özel insansın.Mühürlenmek böyle bir şeydir,İnan bana,seçtiğim kadın sensin .. '' Seçilen biri olmak her ne kadar gurur kırıcı olsa da , olumsuzlukların hiç birini görmek istemez.Mutludur Tanrıça çünkü.. Bozmak istemez bu durumu.Aşkın her zerresini hissetmek ister.Sevdiği adam ile ambrosia içip,aşkın keyfini çıkarmak ve huzurdur tek istediği. 
Peki bu hikayenin sonu ne mi olmuştur ? Tanrıça bırakmıştır kalemi kağıdı,derin bir uykuya dalmıştır.Ölümlü gelip hikayeyi kaldığı yerden devam ettirirse ancak uyanacaktır.
Bir kadının aşkı için değil oturduğu yerden kalkmak,ölümsüzlüğünden bile vazgeçebiliceği bir hikaye okudunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder